top of page

אודות

photo by alex apt

מוזיקאי ומלחין, אומן כלי קשת ומיתר ממסורות אגן הים התיכון והמזרח הקרוב. מחבר מוזיקה מקורית המשלבת אלמנטים ממזרח ומערב ונותנת ביטוי חדש להשראה המגיעה ממסורות מוזיקליות עתיקות.

בועז גלילי נולד בשנת 1981 בעיירה קטנה בחלקה הצפוני של ישראל וכבר כתינוק היה חשוף להאזין לנגינת אביו על הגיטרה ולערבי השירה אשר היו חלק חשוב מההווי המשפחתי והקהילתי.

כילד וכנער היתה לבועז משיכה חזקה לעולם הצלילים ולימים כבוגר בחר להפוך את אהבת המוסיקה והיצירה לדרך חיים ולמקצוע.

בשלבים מוקדמים למד נגינה על פסנתר וגיטרה וכבוגר בחר להתמקד בתחום המוסיקה השורשית/מסורתית, מוסיקה אשר ממנה הוא שואב השראה רבה הבאה לידי ביטוי בנגינתו כמו גם ביצירותיו.

את לימודיו הבוגרים בתחום המוסיקה המסורתית החל עם המורה והמלחין פרץ אליהו. לאחר מכן נסע לטורקיה וליוון, שם למד את יסודות המוסיקה הקלאסית והעממית של האזור והתמחה בנגינה על הלירה (lyra)- כלי קשת הנפוץ במוסיקה מסורתית מאזור יוון, טורקיה והבלקן אשר מוצאו מהתקופה הביזנטית. מאז הספיק לנסוע עוד פעמים רבות וללמוד באופן פרטי וסמינריוני עם מורים חשובים ובהם: nermin koygusuz ,Kelly thoma ,derya turkan ,stelios petrakis . Zacharias spyridakis .sokratis sinopoulos 

לאחר מכן המשיך ללמוד בתל אביב שלוש שנים נוספות ב"מכללת הד למוסיקה" במגמת מוסיקה שורשית בניהולו של המלחין פרץ אליהו.

לימודים אשר שילבו תאוריה, פרקטיקה וקומפוזיציה של מוסיקה מן המזרח לצד תאוריה, פרקטיקה והרמוניה של מוסיקה מערבית ומודרנית. במגמה זו למד עם פרץ ועם מורים נוספים מתחומים רבים וביניהם מארק אליהו אשר אתו למד נגינה על קמנצ'ה פרסי/אזרי.

כנגן הופיע בועז בפסטיבלים ובפרויקטים רבים ומגוונים כגון פסטיבל העוד, פסטיבל הכליזמרים, התזמורת האנדלוסית מעלות, צלילים בעיר העתיקה, הספריה הלאומית, בית הקונפדרציה ועוד. ההרכבים איתם הוא שותף מנגנים רפרטואר מוסיקלי רחב כגון- מוסיקה טורקית קלאסית, עממית וסופית, מוסיקה מפרס, ארמניה והקווקז, מוסיקה מיוון ומהאי כרתים, מוסיקה בלקנית, מוסיקה יהודית- לדינו, פיוטים של עדות ישראל וניגונים חסידיים.

כמלחין בועז מבטא בצורה ייחודית את ההשראה הגדולה אליה נחשף במהלך מסעותיו, לימודיו ובמהלך כל השנים בהן גדל וחי בארץ המושתתת על מקורות עתיקים ובעלת עושר תרבותי עצום. יצירותיו נותנות פרשנות עתיקה/חדשה למפגש המרתק שבין מזרח ומערב, המפגש שבין עולם הרגש ועולם הרוח ולמפגש בין האינדיבידואל עם החברה והעולם.

bottom of page